tiistai 7. huhtikuuta 2015

Siililapaset

Kevään ensimmäiset siilit ovat nyt heränneet! Kiitos tästä ihanasta ohjeesta kuuluu ystävälleni Katille, joka lahjoitti minun siilille piikkilangan ^^.


Lankana käytin seitsemää veljestä ja puikonkoko oli 3 ½. Piikit tulivat karvalangasta. (vyötettä ei ole tallessa joten en osaa tarkemmin sanoa.) Ohjeen koko on noin 1-vuotiaalle.

Luo puikoille seitsemällä veljeksellä kahdeksan silmukkaa per puikko ja kudo resoria noin neljä senttiä. Siirrä toisen ja kolmannen puikon silmukat samalla puikolle ja ota mukaan karvalanka. Näin siili saa selkään piikit. Kudo noin 7-8 senttiä.

Tämän jälkeen ota ensimmäisen ja neljännen puikon silmukat samalle puikolle. Kudo 2-3 senttiä ja lisää peukalo lanka. Jatka kutomista kunnes etukappale on yhtä pitkä kuin takakappale. Tämän jälkeen ompele sivut yhteen ja palauta silmukat omille puikoille.


Kudo kierros ja kavenna tämän jälkeen jokaisen puikon lopussa. Kudo väliin viellä yksi tavallinen kierros ja tämän jälkeen kavenna taas jokaisen puikon lopussa kunnes joka puikolla on enää kaksi silmukkaa, päättele.

Ota peukalo lanka pois ja poimi silmukat. Kudo noin kymmenen kierrosta ja kavenna.

Ompele siilille viellä silmät ja nenä. Ja tadaa pikkusiilit ovat valmiina kevääseen <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti