keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Converse villasukat

Nämä sukat aiheuttivat minulle päänvaivaa erityisen paljon. Tein ja purkiin niin monesti, että sukan  kärkeen tuli jo reikä ja jouduin kutomaan koko kärjen uudestaan. Mutta vihdoin ja viimein sain nämä valmiiksi! Lupasin näihin ohjeenki ja tässä nyt yritän miettiä ja raapustella miten minä sainkaan nämä kasaan loppujen lopuksi. Alussa otin jopa erivaihteista kuvia, mutta purettuani ja tehtyäni uudelleen useamman kerran jäi se sitten puoli tiehen. Joten yrittäkää ymmärtää näitä mun omia sepostuksia nyt jälkikäteen.
 

Lankana käytin seitsemää veljestä ja puikon koko 3½. Tähteen käytin ohuempaa puuvillalangan jämää ja koukku oli kokoa 2,5.

Luo 48 silmukkaa, yhdelle puikolle tulee 12 silmukkaa. Aloita kutomalla neljä kerrosta nurjaa, jonka jälkeen18 krs joustinneuletta. Kudo villasukka normaaliin tapaan, kunnes olet pikkuvarpaan alareunan kohdalla. Vaihda lanka valkoiseen kudo vielä 6 kierrosta valkoisella ja aloita kavennus.

Kavennus aloitetaan sukan reunasta. Ensimmäisen ja kolmannen puikon alussa kudotaan 1 silmukka, jonka jälkeen toinen silmukka nostetaan ja kolmas kudotaan. Toinen silmukka nostetaan kolmannen yli. Toisen ja neljännen puikon lopussa toiseksi ja kolmanneksi viimeinen silmukka kudotaan yhteen. Puikon viimeinen silmukka kudotaan normaalisti. Kavennus kierrosten väliin tulee kahdesti tavallinen kierros, jonka jälkeen kavennetaan joka kierros, kunnes on jäljellä enää puikolla kaksi silmukkaa. Päättele työ. Näin kärjestä saa enemmän conversen kärjen näköisen.


Virkkaa ketjusilmukoilla sukan molemmille puolille kolme valkoista raitaa. Kannattaa laittaa sukka jalkaan ja katsoa mihin kohti ne parhaiten "istuu".


Nöyritys kohdat virkkasin myös sukkaan. Ja nyt menee vaikeaksi kun en oikein tiedä miten selittäisin tämän niin, että kaikki ymmärtää.  Merkitsin ensin silmukka jonot joihin nyöritys kohta tulee  nuppineuloilla. Aloitin virkkaamalla ylhäältä nurjien kierrosten jälkeen, kolme ketjusilmukka ja kuusi kiinteääsilmukkaa vuorotellen kunnes olin kärjen kohdalla. Ketjusilmukoitten kohdalla hyppäsin kolmen silmukan yli. Näin sain nyöritys reiät. Kengän nauhan virkkasin ihan perinteisillä ketjusilmukoilla.


Tee ympyrä valkoisesta seitsemästä veljeksestä. Virkkaa siihen viisi kiinteää silmukkaa. Virkkaa toisella kieroksella jokaiseen silmukkaan kaksi pylvästä, samoin kolmannella kierroksella ja päättele.
Tähden tein ohuemmasta langasta ja pienemmällä koukulla, koska seitsemällä veljeksellä tuli liian iso. Tee ympyrä ja virkkaa siihen kymmenen kiinteää silmukkaa. Sulje ympyrä piilosilmukalla. Virkkaa neljä ketjusilmukkaa. Virkkaa ensimmäiseen yksi kiinteä, toiseen pylväs ja kolmanteen silmukkaan tuplapylväs. Kiinitä sakara ympyrään ja tee viellä neljä sakaraa. Tämän jälkeen ompele tähti ympyrään, ympyrä sukkaan ja valmista tuli!


4 kommenttia:

 1. Kattelin nyt tämä sun ihanuudet ja oli ohjeet oikiastaan kaikkiin mihin tarvittinki, nyt ku vaan sais aikaseksi alkaa punomaan talveksi :D Himottais kokeilla tuota pöllölaukkua, vaan ei taida hermot kestää 8) -Mirja

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää voin antaa sulle tukiopetusta siihen :) ohjeet oon jo sulle kirjoittanut vieläkö muistais töihin tuoda :D

   Poista
 3. Joo, sitä mää varmasti tarvinki :D Otappa mukaan töihin sitten ku muistat, niin mää koitan motivoitua ja alotellakki jotaki :)

  VastaaPoista