sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Punatulkut lintulaudalla

Tuntuu ihan hullulta kuinka paljon kiinostusta nämä sukat saivat aikaan facebookin voihan villasukka! Ryhmässä. Päätin nimetä tämän mallin "punatulkut lintulaudalla". Lisäksi päätin jakaa tämän ohjeen nyt kaikille blogissani. Toivottavasti ohjeesta saa selvää, sillä ohjeen kirjoittamisessa olen vasta aloittelija.


Lanka: seitsemän veljestä. Tarvitset harmaata, valkoista, punaista ja mustaa.
Puikot: 3,5

Luo harmaalla langalla 48s. (12 s. puikolla).
Tee alla olevan kuvion mukaan joustin neule. Kudo tämän jälkeen vielä neljä kierrosta kaksi oikein kaksi nurin. Tämän jälkeen kudo kaksi oikein ja tee langan kierto puikolle. Kudo nurjat silmukat yhteen. Toista koko kierroksen ajan. Kudo seuraava kerros harmaalla normaaliin tapaan. (Tähän tulee nyörin reiät.)

Aloita alla oleva kuvio. Kuvion jälkeen kudo 22 krs. Valkoisella. 


Kun olet kutonut 22 kierrosta valkoisella aloita punatulkun silmukointi sukan reunaan. Jätä ylä ja ala reunaan kaksi kierrosta valkoista. Tässä on hyvä ohje silmukointiin. Tässä lähi kuvaa valmiista punatulkusta.


Kun olet punatulkun silmkoinnut toista ylhäällä oleva kuvio. Tee vielä tämän jälkeen yksi kierros harmaalla ja aloita kantapää. Jatka kantapään jälkeen 48 silmukalla ja kudo kunnes pikkuvarvas peittyy. Aloita nauhakavennus. Tämän jälkeen pujoittele nyöri ja nyt punatulkut ovat valmiita lentämään lintulaudallesi ruokailemaan.

2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta :) puikoille pääsee, Jouluhan on ihan kohta ;)

    VastaaPoista
  2. Yritin silmukoida punatulkun, mutta se ei onnistunut sitten yhtään :( tein mielestäni ihan samallailla kuin videossa, mutta minun työssäni pilkottaa valkoista niiden punaisten välistä eikä se ole kaunista. Miten olet oikein tehnyt tuon silmukoinnin niin kauniisti?

    VastaaPoista