keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Kummitussukat

Olin jo pitemmän aikaa luvannut tehdä miehelleni uudet villasukat, mutta se vaan lykkäänty koko ajan syntymäpäivä ja joulu kutomis kiireiden takia. Nyt sitten vihdoin oli hänen vuoro saada sukat. Aikani mietittyäni ja piirusteltuani sain aikaiseksi tämmöisen suunitelman. Vaikkakin hienosta suunitelmasta huolimatta sain ensi yrityksen purkaa, koska sukan alkutekele ei mennyt kantapään kohdalta mieheni jalkaan. Sadattelun, purkamisen ja parin lisätyn silmukan jälkeen suunitelma alkoikin sitte toimimaan.OHJE:

Lankana käytin seitsemää veljestä, seka sportsragg lankaa. Puikko koko oli 3,5. Jalan koko jättiläinen.

Luo mustalla langalla 17 silmukkaa puikolle, eli yhteensä 68 silmukkaa.
Kudo kymmenen kierosta kaksi oikein ja kaksi nurin, jonka jälkeen vaihda lanka valkoiseen ja kudo kaksi kierrosta sileää neuletta. Tämän jäljeen alkaa kuvio. Itse neuloin suun viimeisenä silmukoita jäljitellen päälle, koska kolme lankaa pyörimässä oli minulle yksinkertaisesti liikaa.

Kuvio on yhteensä 17 silmukkaa, eli saman verran kuin yhdellä puikolla. Kun olet saanut kuvion neulottua kudo viellä kaksi kierosta sileää neuletta. Tämän jälkeen kudo taas kymmenen kierosta mustalla kaksi oikein ja kaksi nurin. Toista kuvio. Kun olet saanut kuvion valmiiksi tee viellä kymmenen kierosta mustalla kaksi oikein, kaksi nurin.

lähikuvaa kummituksista.

Tämän jälkeen aloita kantapää. Kun olet tehnyt kantapään, jätä puikoille 16 silmukkaa eli 62 silmukkaa yhteensä, ja kudo sileää neuletta kunnes olet pikku varpaan kohdalla kavenna ja päättele.


'Ei kommentteja:

Lähetä kommentti